Műterem-látogatás az Art Factoryben – Hét (!) művész vár bennünket

akiknek a képeit már Londontól NewYorkig őrzik nagy múzeumok és van, akiét a Sotheby’s is árverezi.
Az átalakított régi turbinaközpontban találkozunk az alapítókkal, Kucsora Mártával, Juhász Dórával, Szász Sándorral, és a kaviartot várja még az itt alkotó Bánki Ákos, Tihanyi Anna, Boda Anikó és Anthony Vasquez.
Csak regisztrációval!
Kattints a részletekre!

Archívum Képzőművészet

2023 március 6. 16.30h

Art Factory, 1138 Budapest, Vizafogó utca 2 metróval: Váci út 152-156

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Kucsora Márta

„Amikor beköltöztünk az egykori Láng turbinagyár területén lévő, kilencszáz négyzetméteres, tízméteres belmagasságú gyárcsarnokba, mindannyian, akik ott dolgoztunk, kicsit megőrültünk. Az addigi aprócska műtermek után, ahol a fizikai korlátok miatt eleve csak normál méretű, maximum méterszer méteres munkákban lehetett gondolkodni, ott volt ez az óriási helyiség, a nagy falak, a rengeteg fény. Vagyis egy olyan inspiratív közeg, ahol fejben néhány lépésben el lehetett jutni a kétszer három méteres vásznakig” – mondta Kucsora Márta, generációjának egyik legnagyobb nemzetközi sikert elért tagja, hiszen egyéni kiállításai voltak New York-ban, Londonba, Münchenben, szerte a világon. A Sotheby’s-nél is kalapács alá került már képe. Hogy dolgozik egy festő, aki nem használ ecsetet? Kiderül.

És a többiek?

Tihanyi Anna fotóművész rangos amerikai és német díjakat mondhat magáénak, az Aesthetika Art Magazin a legbefolyásosabb alkotók között tartja számon, különösen foglalkoztatják a női lét sajátosságai.

Bánki Ákos műveit az amerikai absztrakt expresszionozmus hagyományait követik, és tényleg, érezzük benne Pollock és Rothko hatását.

 

 Juhász Dóra szinte mindig ovális formákat fest, olyanok, mint valamiféle természeti jelenség.

Szász Sándor képei nem véletlenül emlékeztetnek a tudományos fantasztikus regényekre, mert a művészt David Lynch filmjei, Isaak Asimov regényei inspirálták.

Boda Anikó

Vonzódik a régi házakhoz, romos kastélyokhoz, omladozó falakhoz. De nem csak azokat festi.

Anthony Vasquez

Új-mexikóban született, talán nem véletlen, hogy a kultúrák közötti kapcsolat érdekli. A klasszikus képek mellett csodásan használja a fát, azt mondja úgy bánik vele, mintha élő bőr lenne.

Ugye lesz mit nézni? Biztos vagyok benne, hogy sok kérdésetek is lesz.

Részvétel csak regisztrációval!

Jelentkezés: viktoria.lugosi@kaviart.eu