Pop-art rajongóknak: Weiler Péter kihelyezett műteremlátogatása – avagy, amikor a festőnek nincs ecsetje és a műterme a hóna alatt elfér

Weiler Péter nem csak a képek történetét mondja el, de nekünk megmutatja azt is, hogy hogyan készíti a műveit. Egy olyan művésszel ismerkedünk meg, aki egyben egy nagyon komoly cég vezetője, és nem utolsó sorban egy olyan alkotó, aki érzékenyen reagál a mindennapi eseményekre.

Archívum Képzőművészet

2016-06-07 18h

Godot Galéria Bartók Béla út 11.

A nagyobb térképért kattintson a linkre

“Életem meghatározó helyszíne New York, és a város összefonódik számomra a pop art legnagyobb művészeivel, az olyan legendás helyszínekkel, mint az Andy Warhol Factory vagy a Studio 54. Kicsit mindig vágytam, hogy bárcsak átélhetném azokat az időket… erre teszek egy kísérletet a mában, és Budapesten. A képeken megelevenedő jelenetek helyszíne New York, a 60-as 70-es évek elképesztő épületei előtt az élet megy tovább.

Weiler Péter Amerikában az Art Institute of Philadelphia főiskolán végezte tanulmányait, aztán 1995-ben hazajött, és Budapesten folytatta a festést. De az is ő volt, aki jótékony célra hamis kötvényeket ábrázoló grafikákkal, hajléktalanok bevonásával reagált a Quaestor-botrányra, személyes határvédelmi kerítéssel a kormány menekültpolitikájára, a vasárnapi zárva tartás életbelépése után pedig autója csomagtartójából árusított WC-papírt, lisztet és vizet az egyik bevásárlóközpont kihalt parkolójában. http://librarius.hu/2015/08/30/szemelyes-hatarvedelmi-eszkozt-fejlesztett-ki-weiler-peter/

Péter egy rendkívül színes figura, aki amelett, hogy művész, a hazai online kereskedelem egyik legsikeresebb szereplője. Egy percig sem marad nyugton, még a regényírásba is belekóstolt. Örülök, ha megismeritek.