Andrássy úti paloták és történetek

Egyszer meg kellene nézni az Andrássy úti paloták rejtett kincseit, mondta egyszer a kaviart egyik alapító tagja Márta. Így keződött. Úgyhogy most nekiindulunk. Vezetőnk Stumf- Biro Balázs lesz.

Archívum Pesti turista

2011 08 10

A nagyobb térképért kattintson a linkre

A nézelődést a Saxlehner palotában kezdjük, ahol kiderül,hogy hogy lehet keserű vízből meggazdagodni.  Megnézzük Saxslehner András nappaliját aki nem adta alább Lotz freskóknál és elképzeljük a XIX. századi mindennapokat, amikor az építtető  beépített ételliftet is álmodott magának.

A távozáskor töprenghetünk azon, hogy nem  elég a jó gondolat, de hinni is kell benne, de addigra már tovább megyünk, hogy vessünk egy pillantást Artrhur Koestler szülőházára.

Megpróbálunk bemenni az egykori Herzog palotába, ahol a  Budapesti értéktőzsde nagy tárgyaalója az egykori pompát tükrözi és a régi Jókai-Feszty villa helyén felidézni Laborfalvy Róza történetét a törvénytelen gyerekkel, majd a

Az Andrássy hotel Hajós Alfréd remek történetét ígéri és  így ér össze a művészet a sporttal, a tehetség a kitartással, a múlt a jelennel.