Magunkról

Mi ez?

Művészetek, tudomány, híres emberek, speciális helyek, egyszer volt események.

Egy bennük a közös: különlegesek.

Ilyen programok szervezésére jött létre a kaviart.

A kaviart olyan egyedi kulturális programokat szervez a tagjainak itthon és külföldön, amelyeken a kalauzok tudósok, festőművészek, művészettörténészek, professzorok, különleges egyéniségek, szórakoztató, karizmatikus személyiségek. Ami mögöttük van: számtalan hazai kulturális program, tucatnyi utazás Európán belül és kívül, egy remek társaság, egymást ajánló véleményformáló értelmiségiek, akik – azzal, hogy Ön is olvassa ezt az összefoglalót – lehetőséget teremtenek arra, hogy kipróbálja a kaviart élményt.

Ha csatlakozni szeretnétek, írjatok! Ha a barátaitokat is hozni szeretnétek,  ajánljátok őket.

Kultursokkk

Similis simili gaudet, azaz hasonló a hasonlónak örül. Egy jó társaságban már csak így van ez. És itt nem csak a hasonlón van a hangsúly, hanem az örülünkön is.

Hogy tudunk örülni szépségnek, bölcsességnek, egymásnak. Értékeljük a tehetséget és a kitartást.

Kíváncsiak vagyunk és kétkedők.

És nem látjuk a másikat gyengébbnek, mert a szótárában ott van a talán, a ha, az akár és a miért. A kaviárt-ban nézünk, hallgatunk, kérdezünk, vitatkozunk,kóstolunk, játszunk.

A kaviartban megbecsüljük, hogy Kordos professzornál megérinthettük a 10 millió éves ősmajom csontjait, hogy Csorba professzorral Márai léptei nyomában alászálltunk San Gennaro katakombáiba, hogy a Nemzeti Múzeumban zárás után mutatták be nekünk a restaurátor műhelyeket, ahogy a Természettudományi Múzeum raktárában a váci múmiákat. A műgyűjtő lakásában döbbenetes kuriózumokra bukkantunk, máskor lappangó műkincsek nyomába eredtünk. Hágában a holland aranykor gyakran pikáns szimbólumrendszerére csodálkoztunk rá, és Picasso kedvenc pikáns süllőjét nekünk főzte meg az ismert műfordító Pesten. Heller Ágnes Angkorban vezetett be minket a civilizációk természetrajzába, a genomikáról Falus akadémikustól tanultunk, a kávékészítésről pedig a barista világbajnoktól. Hogy mi mindent csináltunk az elmúlt évek alatt? Érdemes belepillantani