Darvasi László és az elvesztegetett idő – Irodalom, zene és képzőművészet egyetlen este

Azaz a kaviart programja a szentendrei Art Capital-on.

Darvasi László estje közben László Attila Liszt Ferenc díjas gitáros játszik, előtte pedig a MűvészMalomban Iberhalt Zsuzsa művészettörténésszel végigjárjuk az Elvesztegetett idő c. kortárs európai kiállítást, amelyen 36 magyar és külföldi alkotó gondolkodik az időről. Utána átmegyünk a Ferenczy Múzeumba és a felolvasások előtt megnézzük Ef Zámbó István, Asztalos Zsolt és Fátyol Viola kiállításait.

Archívum Irodalom Képzőművészet

2016 -10 - 07 16.30

Szentendre MűvészetMalom és Ferenczy Múzeum

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Egy mágikus realista író, aki szereti a történeteit a múltba helyezni,  nagyon is mai érzelemeket generál és több tucat képzőművész, aki arra keresi a választ, hogy az évtizedek, évszázadok alatt hogyan változott meg a tempónk. “Hogyan lehetséges, hogy bár úgy érezzük, az idő felgyorsult körülöttünk, néha mégis olyan, mintha lelassulna, megállna vagy kitágulna. Ha lenne a kiállításnak mottója, Umberto Eco időhasonlatánál aligha lehetne jobbat találni: „mintha dadogna az öröklét”.

A tárlat mindenekelőtt két világhírű művész munkájával csábít. Marina Abramovic és Bill Viola napjaink legjelentősebb alkotói, de rajtuk kívül is olyan figyelemre méltó művészek munkája látható Szentendrén, mint például az osztrák Peter Kogler, aki a MűvészetMalom egyik helyiségéhez igazítva alkotta meg installációját. Újabb művel mutatkozik be a Velencei Biennálén Arany Oroszlán díjat nyert Andreas Fogarasi, az ukrán Viktor Sydorenko, a Párizsban élő Reigl Judit és a hazai alkotók Bukta Imrétől Fehér Lászlóig.”