Kaviart Könyvklub No1

Régóta és sokan kérdezitek miért nem indítunk könyvklubot.

Tényleg, miért is nem? No most! Most elolvastam azt a könyvet, amelyik tökéletes lesz első találkozásra. A szerzője nem annyira ismert, hogy bárki is bólintson vagy fanyalogjon. Ha a könyv témáját kérdezitek röviden – és ennél rövidebben nem is írhatnám – hajléktalanokról szól. Persze valójában nem.
Karácsonykor, amikor olvastam Szilasi László regényét még nem is hallottam az íróról. Azóta a Harmadik Hídért Mészöly Miklósdíjat kapott, ami

Archívum Irodalom

2015-02-19 19h

Café Smúz V. Kossuth tér 18h

A nagyobb térképért kattintson a linkre

nem kis dolog, hiszen előtte olyanok kapták mint mondjuk Darvasi László vagy Zalán Tibor.

De a legfontosabb nem ez, hanem a regény. Amióta elolvastam mindent másképp látok. És annyira kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok róla, Titeket is ennyivel magával ragad-e. Szóval száz szónak is egy a vége:

Könyvklubunk első találkozóján az olvasmány: Szilasi László: Harmadik híd.

És a forgatókönyv:

Az este első részében mi magunk között beszélgetünk a könyvről. Kanapén és székeken, borozgatva, kávé közben, törökülésben vagy falnak dőlve, amolyan otthonosan.  Az este második felében pedig szeretettel fogadjuk az írót, aki eljön a kaviartba és válaszol mindazokra a kérdésekre, amelyek felmerültek, megerősíti vagy cáfolja a korábbi feltételezéseinket. Azaz eljön az igazság órája.

Darvasi ezt írja róla:
„Ebből a regényből megtudhatjuk azt is, mi a mondat otthona. Hogy lehet az szív, test, lélek, szellem. Persze. De a mondat legfőbb otthona az ember sorsa és esendősége, amiben nyugalmat mégsem lelhet soha.
Bátor, lesújtó, nyugtalanító, katartikus könyvet tart a kezében az olvasó.”

Szilasi László: A harmadik híd. Magvető, 2014., 354 oldal, 3490 Ft.

Nagyon örülnék, ha sokan lennénk, ha sokan olvasnátok,  kérlek írjatok, ha jönnétek.