Kubai szilveszter és kubai évindító út

Horvát János volt kubai nagykövettel és remek televízós újságíróval,

akinek kubai karrierje úgy kezdődött, hogy Fidel Castróval ping-pongozott, a tét pedig egy interjú volt. A meccset elvesztette, de az interjút megnyerte.

Archívum Utazás

2016 december 28 -január 11 és január 12-26

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Vele járjuk végig Kubát keresztül-kasul, Havannától Santiago de Cubáig, Cienfuégostól Varaderóig, a Capitoliumtól a dohányföldekig. Az országot, amely a hidegháború egyik utolsó mementója, ahol még ma is van jegyrendszer, ahol a piacon árulják a lakásokat, a szomszédok közösen  nézik a műholdas tévét TV-t és ahol a wifi olyan nagy kincs hogy százak gyűlnek köré azon a kevés helyen ahol elérhető. Megtudjuk mi köze a kaszinó biznisznek ahhoz, hogy Castro Amerika helyett a szovjet utat választotta, hogy működött a kubai maffia és mi volt az a sliccháború. Megismerkedhetünk a Kubában honos vallásokkal, a nyüzsgő óvárossal, a már csak nyomaiban létező kínai negyeddel és az elegáns villanegyedekkel is.

A hajdani csillogásból nekünk nem csak a korzó jut, ahol Hemingway is sétált, nem csak a rózsaszín Buickok és a Tropicana kitünő táncosai, hanem “Senor Hanossal”  az elzárt házak csodás belső udvaraiba ugyanúgy bepillantást nyerünk, mint a mágikus kubai lélekbe.

Az utat az érdeklődésre való tekintettel januárban megismételjük.