Leleményes Hugó Közös mozi + találkozás az óragyűjtővel

Martin Scorsese 5 Oscar díjat nyert filmjét 3D-ben együtt nézzük meg a Cinema City Allee-ben, utána pedig bepillantást nyerhettek az órák világába olyan közelről, ahogy eddig talán még soha!

Archívum Film

2013.03.09

Allee mozi

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Filmes kalaplengetés ez egy nagy előd előtt”  – mondták a mi házi moziszakértőink Bálint Péter és Feldmájer Sanyi is ez nekünk mégiscsak meggyőzőbb, mint az Amerikai Filmakadémia megannyi díja:))
Martin Scorsese, annyi emlékezetes film biztos kezű mestere ezúttal varázslatos mesét álmodott vászonra.
1931-ben vagyunk Párizsban, egy pályaudvaron. De ahogy Scorsese mondja „Nem ragasztottunk senkinek a homlokára egy cetlit, amin az áll: 1931. Nem számít az id?pont, mert gyerekekről szól a film, arról, hogy mire vágynak, hogyan viselkednek, ez pedig jelen idejű, természetes és univerzális.”
A Hugo egy árva kisfiú története, aki egy párizsi pályaudvar falai mögött éli titkos életét. Egy különc lány segítségével keresi a választ a rejtélyre, mely összefügg apja elvesztésével.  Felfedezése megváltoztatja életét, aminek köszönhet?en biztonságos és szerető otthonra talál.
Scorsese káprázatos utazásra hív első 3D-s filmjében. „Egy kicsit rólam is szólt a történet – mondta „ hiszen ez a magányos kisfiú különleges kapcsolatban áll a mozival és az agyafúrt módon kifundált szerkezetekkel”
A film után találkozunk Mayer Zsolt gyűjt?vel és órásmesterrel, hogy szó szerint belenézhessünk a régi órákba és megtudjuk mi varázsol el egy gyűjtőt