Lelkünk rajta – a kaviart pszichológiai sorozata 1.rész : Mindennapi szorongásaink és paranoiáink – avagy a bennünk élő szorongató és megnyugtató másik

dr. Unoka Zsolt pszichiáterrel, sok, sok gyakorlati példával a praxisból
(Unoka Zsolt pszichiáter, pszichoterapeuta és filozófus, osztályvezető főorvos a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján)

Archívum Tudomány

2016-11-16 19h

Café Smúz1055 Bp - Kossuth tér 18.

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Ők észre sem vették. Anyánk, apánk, a szomszéd, egy barát, férj és feleség. Mondtak, tettek valamit, és mi sem vettük észre, hogy belénk égett. Hogy évek, évtizedek óta szorongat, vagy épp megnyugtat. Előadásunkban hétköznapi szorongásaink és “paranoiáink” társas eredetéről lesz szó. A létezésünk, a testünk, az érzelmeink, a gondolataink, a személyiségünk és különféle identitásaink elismeréséről és el nem ismeréséről a családban, az iskolában, a párkapcsolatban, a társadalomban. Szóba kerül a nem kívánt és a kívánt gyermek. A csodált és vágyott, a kritizált és elutasított test. Az érvényesként elismert érzelem kifejezés, az érzelmek kifejezésének tiltása. Az önálló gondolkodás értékelése az önálló gondolatok megkérdőjelezése. Az, hogy a másik élvezi személyünk egyediségét, de meg is akarja változtatni egyedi személyiségünk. Az előadás célja a közös gondolkodás beindítása, az, hogy közösen tárjunk fel olyan társas tapasztalatokat, amelyek fokozzák vagy enyhítik szorongásainkat, félelmeinket.

A belépés kaviart tagoknak ingyenes, nem tagoknak 1900 Ft.  Váruk szeretettel. A részvétel regisztrációhoz kötött, kérlek jelentkezzetek. itt.