Meddig akarsz élni?

Egy hihetetlenül kis rész, a kromoszómák végén található telomerák rövidülése felelős az öregedésünkért. A telomerák hosszán múlik a tiszavirág és az elefánt élethosszának különbsége.

Archívum Tudomány

2011-04-07

Quintess szalon 1026 Budapest,Páfrány út 22.

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Egy hihetetlenül kis rész, a kromoszómák végén található telomerák rövidülése felelős az öregedésünkért. A telomerák hosszán  múlik a tiszavirág és az elefánt élethosszának különbsége. A génjeink adottságok, de az életmód befolyásolja a gének és enzimek működését.

Ha ezt most nem érted, akkor szeretettel várunk Dr. Marton István szülész-nőgyógyász, endokrinológus és Dr. Falus András genetikus, a Semmelweis Egyetem Genetikai-, Sejt és Immunbiológiai Intézet igazgatójának közös előadásán, ahol elmagyarázzák nekünk az öregedés folyamatát és azt, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehetőlegtovább és -ami még fontosabb – testi és szellemi képességeink teljében éljünk.

2009-ben Elisabeth Blackburn azért kapott Nobel díjat, mert bebizonyította, hogy bizonyos betegségek romlása is megállítható életmód váltással, méghozzá úgy, hogy nem a lemondásra, hanem az örömökre kell építeni.

Ismét tudomány a kaviartban.