Molnár Ferenc és Fedák Sári nyomában – sétaszínház Pelsőczy Rékával és Solt Róberttel

Hiába óvta tőle Bródy Sándor, Fedák Sári beleszeretett Molnár Ferencbe. Fedáknak tíz évnyi kapcsolat után sikerült kierőszakolnia a házasságot. Az esküvőre Molnár sportzakóban jelent meg, mondván „Szmokingot csak premierre öltök”.

Végigjárjuk tizenegy évig tartó viharos kapcsolatuk legfontosabb helyszíneit, közben belehallgatunk a visszaemlékezéseikbe és átsétálunk Budáról Pestre.

Archívum Pesti turista Színház

2023. 06.15 18.00

Bambi presszó előtt, Frankel Leó u. 2-4

A nagyobb térképért kattintson a linkre

„Mi történnék, ha én ebbe a Molnárba beleszeretnék?” – Kérdezte az ország első számú színésznőjeként az igazgatójától Fedák Sári, aki akkor bőven túl volt a János vitéz minden képzeletet felülmúló, színháztörténeti sikerén.

Hogy miért óvta őt Bródy Sándor annyira a sziporkázóan szellemes és már világhírű, gazdag Molnár Ferenctől? És több mint egy évtizednyi “törvénytelen házasság” után miért és hogyan vette el őt Molnár? Hogyhogy se előtte, se utána nem éltek együtt?

Pelsőczy Rékával, a Katona József Színház színművészével és Solt Róbert dramaturggal a korabeli Budapestet is felidézve és a mai pest-budai panorámában gyönyörködve járjuk be közös és külön életük több meghatározó helyszínét, valamint műveiken keresztül ismerhetjük meg magával ragadó személyiségüket, szédítő magasságokba jutó pályájukat és sorsuk nem mindennapi, tragikus fordulatait.