Műterem látogatás Haraszty István Édeskénél

A hazai mobil szobrászat megteremtőjéhez, egy hihetetlenül szeretetreméltó , fanyar humorú szórakoztató emberhez és feleségéhez Évához megyünk vendégségbe. Megnézzük a műhelyt, ahol a szobrok készülnek, átmegyünk a galériába és fel alá járkálhatunk a lakásban.

Archívum Képzőművészet

2013 május 23-a 17.30

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Édeske nem tudja, hogy hány helyiségből áll a házuk, de a kortárs képzőművészeti gyűjteményük minden egyes darabját számon tartja.

Hogy jutott egy csipketerítős asztal mellett nevelkedett fiatalember a kinetikus szobrokig?  Hogy lett a géplakatosból múzeumok ünnepelt művésze? Kérdezzétek meg tőle!

Édeske mindig is fityiszt mutatott a hatalomnak. A rákosi idők alatt világító sárkányt eregetett és bicikliről leste, hogy az ávósok kémműholdnak nézik.   Manapság ökölbe szorított kezű szemforgató politikusokat alkot, akik nem tudják, hogy jobbra vagy balra nézzenek.

Kassák díjáért csak 10 év késéssel mehetett ki Párizsba, Kossuth díjáról leszerelte a szobrot, mert nem tetszett neki és a helyére egy Pauer kisplasztikát tett, egy kis ördögöt.

Aki kíváncsi Édeskére és Évára, a műhelyre, a különleges házra, a rendkívüli kortárs gyűjteményre vagy a „média központra” kérem jelentkezzen be.  Ha sokan leszünk másnap, azaz pénteken ugyanebben az időben megismételjük a programot.