Ólipótváros titkai

Belvárosi séta Török András helytörténésszel, Budapest könyvek sorának írójával, remek mesélővel, aki a várost egyszerre tekinti műtárgynak és élvezeti cikknek

Archívum Pesti turista

2014-09-20 10h

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Természetesen olyan helyekre is bemegyünk, ahova egyébként nem jutnánk be és olyan történeteket hallgatunk, amelyekről talán nem is olvastatok. A szecessziós Bedő ház egy-egy régi és új lakásába is beengednek. Az Osztrák-Magyar Bank alkalmat ad arra, hogy Hamlet is szóba kerüljön,felidézzük Maria Crescentia Caroline Maximiliana von Seilern und Aspangot, hogy aztán ugorva térben és időben a Goldberger Háznál kössünk ki. Megállunk Kelet-Európa legbonyolultabb szobra előtt, aztán megpihenhetünk egy költő megvalósult álmán, ( nem benne, rajta). Metrózunk egy kicsit, és gondolhatjátok, hogy ha Török Andrásnak még a föld alatti csempékről is van mit mesélnie, akkkor mi mindennel készül a Kossuth tér kapcsán. Lesz vendégünk is, Tamási Mikós, a 100 éves házak fesztivál és a Fortepan kitalálója.

Kérlek jelentkezzetek a szokásos módon: viktoria.lugosi@kaviart.eu

(Elnézést kérek, ha a jelentkezéseket csak a program előtti napon igazolnám vissza. Nem udvariatlanság okán nem válaszolok azonnal, csak a kaviart tibeti útja miatt nem leszek gép közelben.)