Bunkertúra

az egykor Weiss Manfréd gyár egyetlen eredeti állapotban fennmaradt óvóhelyén, ahol Somogyi Levente kutatómunkája alapján rekonstruálja milyen volt a csepeli munkások élete 1944-ben a bombázások és később a hidegháború évei alatt. A kaviart ezúttal a 2-es számú légókockába tart, a betonba fagyott szocializmus mauzóleumába. Dokumentumok és interjú részletek segítenek a történelem felidézésében, közben kipróbáljuk milyen nehéz megtekerni egy légoltalmi szirénát, milyen egy korabeli hordágyon feküdni, és átélhető valami abból, mit hall, lát (nem lát) és érez az ember bombázás idején. Történelmi lecke fiúknak, lányoknak, felnőtteknek.

Archívum Egyéb

2018-01-14-16h

Levélben értesítjük a jelentkezőket

A nagyobb térképért kattintson a linkre

A bunkerbe korlátozott számban mehetünk meg, tehát a jelentkezési sorrendet tudjuk figyelembe venni. Ha nagyon sokan lennétek, akkor 21-én megismételjük a programot. A program 3,5 órás, ebből fél óra séta, a többi üldögélés. Gyereket, unokát hozhattok, az ajánlott kor (érdeklődéstől függően) 9 év fölött.

A részvételi díj a túra mellett tartalmaz 5 órányi, exkluzív videóanyagot is, amelyet csak a program résztvevői tekinthetnek január 28-ig. A videók többségében Somogyi Levente kutatómunkája alapján az 1944-es csepeli légitámadások túlélői mesélnek az emlékeikről.