Kaviart cuvée: Heimann pincészet szekszárdi kultúrcsemegékkel

A Messzelátó teraszon tálalják nekünk a kemencében sült finomságokat, ahol a présházakon túl elénk tárul az egész Sárköz és Gemenc. Szüretidőben kóstoljuk végig a birtokborok sorát és két hangulatos vendégházban Heimannéknál és Takleréknál lakunk majd.

Archívum Egyéb Gasztronómia Utazás

2013-09-07

Szekszárd

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Magyarországon svábok, Európában magyarok,mondta magáról a jókedélyéről híres Heimann Zoltán, aki végigvezet minket a pincéken és elmeséli a 250 éves család történetét. Mi persze majd megkérdezzük, hogy mi vitt arra két sikeres közgazdászt, hogy életet leheljenek az egykori családi birtokba és folytassák azt, amit a dédapa elkezdett.

De előtte még sok minden vár ránk.  Babits háza, az eredeti bútorokkal, még az ágy is megvan, ahol született vagy a paraván, amely a Gólyakalifában is szerepel. Innen egy rövid sétára indulunk és ki is vezethetné végig a kaviartot a városon, mint a korábbi polgármester Kocsis Imre Antal, aki olyan szekszárdi  történeteket mesél, amelyeket bizony kevesen tudnak Mészölyről, Lisztről vagy arról mi köze a városnak a szarvasgombához.. Hát persze,hogy kinyittatja nekünk a városházát, sőt az apátság pincéjét is , de megígértem, hogy nem elárulom el az igazi meglepetést.