Levendulavirágzás Tihanyban + szubjektív tárlatvezetés Veszprémben a Vass gyűjtemény tulajdonosával

Egy évben két hét, ennyi a levendulavirágzás. És két izgalmas hely, Pannonhalma és Tihany. Az elsőt meglátogattuk tavaly, a másodikra most megyünk. Aki akkor ott volt, tudja miért jön vissza. Aki kihagyta, most bepótolhatja. Ezúttal is remélem,hogy a bencések jó kapcsolatai révén a jó időhöz felülről is kapunk segítséget.

Archívum Egyéb

2013-06-29

Tihany, Sajkod

A nagyobb térképért kattintson a linkre

Találkozás pontosan 9.30-kor 

A délelőttünk a természetről szól. A levenduláról és a új tihanyi Levendulaházról. Vezetőnk a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park tájegységvezetője Vers József lesz, aki  bemutatja meg  nekünk  a Külső-tó madárvilágát, a szem elé kerülő növény ás állatfajokat. Mesél a félsziget kialakulásáról. Elmerülünk a levendulaültetvényekben, megnézzük a lepárlást, és az Európában egyedülálló utóvulkáni működés során létrejött forráskúpokat a Nyereg-hegyen.

Útvonal: Sajkod – Apáti-tető – Öreglevendulás – Nyereg-hegy – Tihany, Sajkod útvonalon

A séta max. 2,5 óra, de nem több, mint 3 km

Utána egy gyönyörű teraszon ebédelünk a levendula jegyében a Balatoni ház étteremben miközben a Balatont nézzük.

Délután

Szubjektív tárlatvezetés Vass Lászlóval  Veszprémben a Vass Gyűjtemény most megnyílt Haász István kiállításán. (Veszprém, Vár u 3-7) Egri János betegsége miatt kértem meg a műgyűjtőt,  hogy kalauzolja a kaviartosokat, aki azt is felajánlotta, hogy a gyűjteményen is szívesen végigvisz. Bizonyára mesél majd a gyűjtés szempontjairól és a művészekkel való viszonyáról is.

A program díja kaviart tagoknak: 4400 Ft, nem tagoknak 5800 Ft